Carnea se taie bucatele si se toaca marunt, la masina. Orezul se spala in mai multe ape si se pune la fiert, intr-un vas cu apa. Intre timp se cojest
Carnea se taie bucatele si se toaca marunt, la masina. Orezul se spala in mai multe ape si se pune la fiert, intr-un vas cu apa. Intre timp se cojeste usor ceapa in putin unt si se amesteca cu carnea. Se adauga apoi orezul, verdeata tocata marunt, sarea, piperul si un ou. Se amesteca totul bine, cu mana si se lasa deoparte. Se curata ardeii de cotoare si seminte, se spala, dupa care se umplu cu amestecul de carne in care se amesteca, in prealabil si doua linguri cu apa. Se pozitioneaza ardeii intr-un vas, se toarna deasupra apa si sos de rosii, cat sa-i acopere, se adauga 2 linguri cu ulei si se baga vasul la cuptor, la fiert.
Se servesc calzi.
Alte retete:
Sarmale de post
Chiftele
Ardei umpluti
Frumos rumenite, ușor crocante la exterior, dar moi și pufoase la interior și mai ales, foarte gustoase, aceste rulouri de...
Desert rulouri de post cu arome de scortisoara si cocos