Mai intai curat o oala de cartofi si-i pun la fiert . Intre timp pregatesc doua cepe, marar, faina alba si smantana : calesc ceapa taiata marunt. Cand
Mai intai curat o oala de cartofi si-i pun la fiert .
Intre timp pregatesc doua cepe, marar, faina alba si smantana :
calesc ceapa taiata marunt.
Cand e aurie pun faina.
Pe care o sting cu zeama din fiertura de cartofi.
Adaug mararul si smantana , cu ceva sare.
Dupa ce se amesteca bine, torn peste cartofii scursi de apa.
i las un clocot , sa se patrunda si cartofii.
Am luat una bucata antricot de vitel, pe care am dezosat-o, felii grosute (1,5 - 2 cm ), am scurs-o de sange si am bagat-o in vas vidat la frigider, unde am lasat-o 10 zile.
Am bagat doua bucatane la gratar, fara absolut nici un condiment, fara sa bat carnea.
Am taiat bucatile sa vad cam cum s-au patruns.
Se poate servi cu cartofi noi cu smantana.
Pofta buna!
Reteta Antricot de vitel pe gratar cu cartofi noi a fost propusa de nenea Radu pe forum culinar.ro
Alte retete cu carne de vitel gasiti aici:
Scallopine alla marsala,
Friptura de vitel cu sos si cartofi natur,
Rulouri de carne de vitel
un dulce de nerefuzat ;)
Savarine din pesmet cu dulceata de zmeura