Antricot de vita umplut

Pentru antricot de vita umplut carnea se curata de pielite, se spala, se portioneaza in 5 bucati, se bat si se sareaza. Laptele se fierbe. Cartofii se spala, se curata.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • ciuperci proaspete/conserva - 100 g/50 g
  • apa - 500 ml
  • antricot de vita - 600 g
  • unt - 25 g
  • pasta de tomate - 25 g
  • ulei - 100 ml
  • rosii conserva - 100 g
  • faina - 50 g
  • 1/2 cub MAGGI de ciuperci
  • oua - 1 bucata
  • cascaval - 50 g
  • lapte - 100 ml
  • vin alb - 25 ml
  • patrunjel - 1 legatura
  • 1/2 cub MAGGI de vita
  • orez - 50 g
  • sare si piper dupa gust
  • cartofi - 750 g

Mod de preparare

Pentru antricot de vita umplut carnea se curata de pielite, se spala, se portioneaza in 5 bucati, se bat si se sareaza. Laptele se fierbe. Cartofii se spala, se curata, se spala din nou si se fierb in apa cu sare. Ciupercile proaspete se curata, se spala si se taie marunt (cele conservate se scurg de lichid, se spala sub jet de apa rece si se taie marunt). Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Pasta de tomate se dilueaza in 100 ml apa. Orezul se alege de impuritati si se spala. Oul se spala sub jet de apa rece, se fierbe pana la consistenta tare, se curata de coaja si se taie marunt. Cascavalul se curata de coaja si se rade. Faina se cerne. Orezul se fierbe in 300 ml apa, impreuna cu jumatatile de cuburi MAGGI, pentru mai multa savoare, si se raceste. Ciupercile se inabusa in 10 g unt si se racesc. intr-un vas se amesteca orezul cu ciupercile, patrunjelul verde, cascavalul, sarea si piperul. Bucatile de antricot se umplu cu aceasta compozitie, se ruleaza, se trec prin 25 g de faina, se pune intr-un vas cu 25 ml ulei si se inabusa cca 15 minute. Separat, in alt vas, se prepara un sos din 50 ml de ulei, 25 g faina si pasta de tomate, se fierbe cca 8 minute si se paseaza peste bucatile de antricot. Se fierb impreuna 5 minute, se adauga sare si vin. Se prepara un piure din cartofi, lapte si unt.

Antricotul de vita umplut se serveste cald, cu garnitura din piure de cartofi, sos si decor de rosii.


Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Reteta delicioasa de Orez cu spanac, o garnitura colorata perfecta la gratar

Reteta delicioasa de Orez cu spanac, o garnitura colorata perfecta la gratar O garnitura colorata, numai buna de savurat...

Reteta delicioasa de Orez cu spanac, o garnitura colorata perfecta la gratar
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide