Antricoate la gratar

Pentru antricoate la gratar antricoatele trebuie sa fie proaspete, nu insa din ziua in care a fost taiata vita, ci tinute pana a doua sau a treia zi.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 antricoate
  • 1 lingurita untura (sau o feliuta de slanina)
  • sare.

Mod de preparare

Pentru antricoate la gratar antricoatele trebuie sa fie proaspete, nu insa din ziua in care a fost taiata vita, ci tinute pana a doua sau a treia zi. Altfel sunt tari, oricat de bine ar fi fripte. Se incinge bine gratarul. Se bate carnea usor cu manerul cutitului sau cu lama satarului si se sareaza. Se sterge cu o carpa si se pune pe gratarul incins si bine uns cu o bucata de slanina cruda sau o pana muiata in untura. Nu se intoarce decat cand este destul de rumenita pe o parte si nu se inteapa cu furculita la intors.
Durata de frigere depinde de grosimea antricotului. La foc bine potrivit, un antricot nu prea gros se frige in 10 — 15 minute. Se cunoaste ca este destul de fript atunci cand apar la suprafata 2 — 3 picaturi de zeama rosiatica. Se asaza in farfurie, se pune peste fiecare o bucatica de unt proaspat.


Antricoatele la gratar se servesc cu cartofi prajiti si cu salata.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert dovleci din aluat, umpluti cu dovleac placintar

Am rasfoit youtube-ul si am dat peste aceasta reteta minunata si nu m-am lasat pana nu am incercat-o. Desigur, a suferit...

Desert dovleci din aluat, umpluti cu dovleac placintar
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide