Anghemacht din carne de pasare

Se spala carnea, se pune impreuna cu maruntaiele de gaina curatate si spalate in mai multe ape sa fiarba intr-un vas acoperit o ora. Se scoate carnea

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • maruntaie de gaina
  • aripi
  • cap si gat
  • 4 linguri de faina
  • 2 linguri de unt
  • 1 jumatate de lamaie
  • 500 ml lapte
  • 1 ceasca supa de carne
  • sare
  • verdeata tocata

Mod de preparare

Se spala carnea, se pune impreuna cu maruntaiele de gaina curatate si spalate in mai multe ape sa fiarba intr-un vas acoperit o ora. Se scoate carnea si se scurge, se Iasa pe o farfurie. Separat se pregateste pe foc moale un sos alb din unt, faina si lapte. Se lucreaza cu o lingura de lemn, amestecand mereu ca sa nu se faca cocoloase. Cand sosul arata ca o smantana groasa, se subtiaza cu putina supa de carne, se sareaza dupa gust si se acreste cu zeama de lamaie. In sosul astfel pregatit se pun maruntaiele de gaina impreuna cu aripile, capul si gatul iar apoi se fierbe totul la foc mic zece minute.

Mancarea se poate pregati din carne de pasare in amestec sau din tacamuri de curcan.
Se serveste imediat, cu verdeata tocata deasupra.

Alte retete care contin carne:

Tocanita de pui

Tocanita de pipote cu inimi

Tocanita din carne de vita cu cartofi

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Tigaie picanta cu piept de pui

Costel s-a indragostit la Costinesti de "tigaia picanta" de la terasa Famagusta, asa ca azi am pus-o si eu in...

Tigaie picanta cu piept de pui
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide