Drob de miel in pahar

Pentru a prepara aceasta reteta de drob de miel sunt necesare urmatoarele ingrediente: maruntaie de miel, oua, smantana, verdeata, sare, piper.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg maruntaie de miel
  • 2-3 oua
  • 1 lingura smantana
  • verdeata (marar
  • patrunjel
  • ceapa verde)
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Maruntaiele de miel se fierb si se toaca in masina de tocat carne. Se adauga 2-3 oua, o lingura de smantana, verdeata tocata marunt, sare si piper. Se ung cateva pahare cilindrice cu unt. Se presara in fiecare pahar verdeata tocata marunt. Se bat paharele cu gura in jos pentru a indeparta excesul de verdeata.

Pe fundul fiecarui pahar se pun 1-2 linguri de tocatura, se apasa si se netezeste putin. Nu se umple paharul. Peste tocatura se pune un ou crud. Paharele se infasoara in hartie si se pun intr-o cratita umpluta cu apa, pe fundul careia a fost pusa o carpa impaturata. se acopera cratita cu un capac si se pune la fiert, la foc mic. Cand a fiert, lasi drobul in pahare.


Cand se serveste, se scoate din pahar. Poate fi servit pe foi de andive, de salata sau alaturi de ridichi.

Alte retete recomandate:

Ciorba de miel

Drob de pui

Ciulama de ciuperci

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert clatite pufoase cu afine si lamaie

De ceva vreme nu am mai facut clatite. Acum cateva zile am vazut clatitele pufoase postate de bucataras Cristeena. Mi-a facut...

Desert clatite pufoase cu afine si lamaie
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala