Cod la microunde

Mod de preparare: 1. Pune pestele intr-un vas larg, rezistent la cuptorul cu microunde (cu capac etans), presara sare si piper, cateva fire de coaja d

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 fileuri de cod alb fara pielita
  • 1 lamaie
  • zeama si coaja rasa
  • 750 g cartofi
  • taiati bucati
  • 250 g boabe de mazare
  • 2 legaturi ceapa verde
  • taiata segmente de 2
  • 5 cm
  • 200 ml smantana
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita mustar cu boabe intregi

Mod de preparare

Pune pestele intr-un vas larg, rezistent la cuptorul cu microunde (cu capac etans), presara sare si piper, cateva fire de coaja de lamaie rasa si stropeste cu cateva picaturi de zeama de lamaie. Acopera vasul cu capac.

Fierbe cartofii in apa clocotinda cu sare, timp de circa 15 minute, pana cand se patrund. Adauga mazarea si lasa sa dea din nou in clocot, apoi scurge lichidul. Prajeste ceapa verde intr-o lingura de ulei de masline. Da vasul cu peste la microunde timp de 3-5 minute.

Combina smantana cu mustarul si adauga cateva picaturi de ulei de masline, zeama de lamaie si putina coaja rasa de lamaie.


Adauga cartofii, mazarea, ceapa rumenita, amesteca bine si serveste cu pestele deasupra.

Alte retete recomandate:

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Mancare de varza cu marar

Mancare de cartofi delicioasa cu masline

Mancarea de cartofi cu masline este o mancare de post simpla si foarte delicioasa. Curatam si spalam cartofii. Curatam si...

Parteneri
Gustos.RO

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios
ReteteCulinare.RO

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post