ALUATUL FRAGED: Se amesteca faina, untul, zharul pudra, sarea si vanilia. Se pune aluatul la rece pentru cel putin 20 de minute. Intre timp se curata
ALUATUL FRAGED:
Se amesteca faina, untul, zharul pudra, sarea si vanilia. Se pune aluatul la rece pentru cel putin 20 de minute.
Intre timp se curata capsunele, se spala si se lasa sa se scurga pe un prosop.
se scoate aluatul din frigider si de imparte in 20 de bucati egale.
Fiecare bucata se intinde si se imbraca formele de tarta cu ele.
Formele se pun in tava mare de la aragaz, in care se pune cate o foita de hartie de copt si deasupra cateva boabe de fasole ca sa se coaca uniform.
Tava se pune la cuptorul bine incalzit mai dinainte.
La inceput se coc la foc iute, dupa care la foc potrivit. Cand sunt pe jumatate coapte , se scoate tava din cuptor se inlotura foitele si fasolea. Se pun din nou la cuptor pana se rumenesc uniform tartele. Se scort tartele din forme si se lasa la racit.
CREMA DE VANILIE:
Se fierb 500 ml lapte, se bat 3 galbenusuri cu 300 gr de zahar praf si o lingurita zahar vanilat. Se toarta laptele fierbinte peste galbenusuri, amestecand repede, incontinuu pe foc mic sau la bainmarie.
Se tine pe foc pana se ingroasa. Se toarna peste tarte dupa ce s-a racit.
In fiecare tarta de pune crema de vanilie si peste se pun capsunele.
In siropul de capsune se fierbe gelatina (care a fost pusa la inmuiat in putina apa rece) timp de 1 minut. Cand s-a ingrosat se ia de pe foc si se lasa putin la racit.
Se toarna calduta peste capsune.