Supa crema de mere cu banane si migdale caramelizate - pregatita cu blenderul Oster

Am pastrat aceasta supa pentru final, intrucat este o supa dulce care poate fi servita pe post de desert. Este delicioasa si poate fi servita atat iarna cat si toamna. Pentru o nota crocanta, am ales sa adaug niste migdale caramelizate. De asemenea, aceasta supa poate fi servita si in zilele de post, intrucat nu contine produse de origine animala.

Portii
4
Timp pregatire
300 minute
Timp coacere
1200 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 banane
  • 200 ml lapte de migdale
  • 100 g zahar brun
  • 2 linguri suc de lamaie
  • 1 pastaie vanilie
  • 1 baton scortisoara
  • 3 mere+3 linguri zahar brun
  • 2 Cuisoare
  • 3 mere
  • 50 g migdale
  • 150 g zahar brun

Mod de preparare

Curatati de coaja si de seminte merele, tocati-le bucati potrivite, stropiti-le cu sucul de lamaie si lasati-le intr-un bol pentru 5 minute. Decojiti bananele si tocati-le felii. Intr-o tigaie puneti 50 g zahar brun din cantitatea indicata si lasati la caramelizat, avand grija sa nu se arda. Puneti merele curatate, pastaia de vanilie despicata, batonul de scortisoara si cuisoarele si caliti-le in zaharul caramelizat pana ce incep sa se inmoaie si sa-si lase suc. Scoateti din tigaie batonul de scortisoara, pastaia de vanilie si cuisoarele si aruncati-le. Puneti merele caramelizate in blenderul Oster. Intr-o tigaita puneti 50 g zahar brun si lasati la caramelizat pana ce zaharul incepe sa capete o culoare usor aramie. Adaugati feliile de banane si lasati-le la caramelizat pentru 2-3 minute, intoarceti-le cu grija si pe partea cealalta sa se caramelizeze. Pastrati pentru garnisit cateva felii de banane caramelizate, restul puneti-le in blender alaturi de merele calite. Turnati laptele de migdale si porniti blenderul Oster. Pulsati blenderul pana ce obtineti o crema fina. Pentru migdalele caramelizate: intr-o tigaita puneti 50 g zahar brun la caramelizat, cand capata o culoare aramie, adaugati migdalele si amestecati totul bine. Scoateti migdalele pe o hartie de copt, avand grija sa le despartiti cu ajutorul a doua furculite, lasati sa se raceasca complet, iar caramelul de pe ele sa se intareasca complet. Turnati supa in farfurii sau boluri, pe deasupra puneti 2-3 felii de banane caramelizate, iar pe deasupra migdale caramelizate.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Parteneri
Bucataras.RO

Strudel cu branza si visine

Preluat de la Ancuta. Foatre bun a iesit.

Strudel cu branza si visine
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce