Pentru pizza pe vatra mai intai pregatim aluatul. Punem faina intr-un vas, adaugam un praf de sare. In alt vas dizolvam in apa calduta 1 lingura de zahar.
Pentru pizza pe vatra mai intai pregatim aluatul. Punem faina intr-un vas, adaugam un praf de sare. In alt vas dizolvam in apa calduta 1 lingura de zahar, drojdia si lasam la loc cald 10 min. Apoi turnam compozitia peste faina si amestecam. Incepem sa framantam adaugand cate o lingura de ulei pana cand obtinem un aluat omogen, nelipicios.
Acoperim cu folie alimentara si lasam la dospit. Teoretic aluatul de pizza trebuie sa fie lasat 2-3h dar daca nu aveti timp sau rabdare, lasati-l la crescut la loc cald macar pana cand isi dubleaza volumul. Eu l-am lasat pe caloriferul din bucatarie 2 h, uitati ce frumos a crescut
Din aluatul obtinut eu am facut 2 pizza, una cu diametrul de 38cm si alta cu diametrul de 24cm.
Aici vine explicatia titlului :) presaram in tava de copt pizza malai. Acesta va face o crusta aluatului apropiata de cel copt pe vatra.
Intindem aluatul in tava cu mainile, pentru o pizza delicioasa nu folositi sucitorul, asa spun italienii :) Daca vi se lipeste de maini aluatul, ungeti mainile cu putin ulei si intindeti cat de subtire va place.
Ungem aluatul cu pasta de rosii si ardei, presaram busuioc, oregano, cimbru, in orice combinatie dupa gust si apoi asezam ingredientele pentru topping la alegere
Preincalzim cuptorul la maxim (in cazul meu 240 grade) si punem pizza cat de jos posibil in cuptor. Lasam la cuptor 10-15 min pana cand se rumeneste frumos. Fiti cu ochii pe cuptor daca va stiti cuptorul buclucas :)
Pizza pe vatra se serveste calda, dar si rece este foarte buna daca mai ramane.
Sursa acestei retete este blogul culinar Mancare - Bebe.
Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios