Gris cu lapte

Gris cu lapte, cea mai indragita reteta de-a lungul timpului pentru bebelusi.

Portii
3
Timp pregatire
10 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 600 ml lapte
  • 6 linguri rase cu gris
  • 1 lingura cu zahar (sau indulcitor din stevie)
  • 4 linguri Dulceata fara zahar

Mod de preparare

• Laptele il punem la fiert, intr-o craticioara cu pereti dubli, din inox sau ceramica, sa nu se lipeasca. Adaugam zaharul si lasam sa dea in clocot, la foc mic, amestecand din cand in cand.

• Punem apoi grisul in ploaie si amestecam cu telul continuu, pana se ingroasa si incepe sa fiarba. Lasam sa dea cateva clocote si luam craticioara de pe foc. Turnam grisul fierbinte in trei boluri.

• Lasam sa se raceasca si servim cu dulceata fara zahar;

Pofta buna !

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Parteneri
Bucataras.RO

Briose cu capsuni si arahide

Aspectuoase si bune - atat pot sa zic. Pentru reteta m-am inspirat dintr-o carte.

Briose cu capsuni si arahide
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce