Gris cu lapte

Grisul cu lapte este preferatul copiilor, pentru ca este pufos si aromat, iar cei mici se dau in vant dupa orice este dulce.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 litru lapte
  • 1 plic zahar vanilat
  • 130 g gris
  • 4 linguri zahar
  • 1 esenta de portocala
  • sirop de zahar

Mod de preparare

Punem laptele la fiert, cand se incalzeste un pic adaugam plicul de zahar vanilat,lingurile de zahar si esenta. Amestecam pana se topeste zaharul. Cand incepe sa fiarba adaugam usor grisul amestecand continuu cu telul sa nu se formeze cocoloase. Terminam de pus grisul si amestecam continuu pana cand incepe sa se ingroase compozitia. Rasturnam in forme trecute prin apa rece. Preparam siropul caramelizand 3 linguri zahar cu 100 ml apa si punem deasupra desertului daca dorim (eu am pus pe langa:D)


Grisul cu lapte se serveste caldut, cu scortisoara sau gem de fructe pe deasupra.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Supa de mugur de vitel, cu chimen

Supa de mugur de vițel, cu chimen, este cea mai apreciată supă preparată de mine. Tuturor prietenilor și familiei le...

Supa de mugur de vitel, cu chimen
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide