Floricele din mamaliga

Floricelele din mamaliga sunt ideale pentru o masa festiva cu copii. Pentru aceasta reteta aveti nevoie de faina de malai, carne tocata, branza, oua si usturoi.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 g carne tocata vita
  • 150 ml lapte
  • 150 g malai
  • 50 g smantana
  • 2 oua
  • 2 linguri pesmet
  • 2 catei de usturoi
  • 1 ceapa verde
  • 1 lingura bullion
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • busuioc

Mod de preparare

Floricelele din mamaliga le puteti face ca si aperitiv la o masa festiva. Oaspetii vor fi cu siguranta impresionati de aceasta idee delicioasa.

Laptele se pune pe foc si, cand fierbe, se adauga malaiul si pesmetul si se fierbe pana iese o mamaliga mai tare. Se lasa la racit, apoi se adauga un ou, smantana si sare.
Separat se caleste ceapa in putin ulei, se adauga usturoiul, bulionul, piperul,busuiocul, carnea tocata si se inabusa pana scade putin. Se ia de pe foc si se adauga un ou. Mamaliga se intinde cu sucitorul si din ea se decupeaza floricele. Se unge o tava cu ulei si se asaza floricelele astfel: un strat mamaliga, unul de carne, altul de mamaliga, iar de carne. Se da la cuptor 25 minute la 180 grade.


Se serveste cu smantana si verdeata proaspata.
Alte retete de mamaliga recomandate:

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors