Pentru ciorba delicioasa de legume se adauga intr-o oala de 4-5 litri 4 linguri de ulei, o cana cu apa si se pun la inabusit ceapa uscata medie, morcovii, telina si cartofii taiati cubulete.
Pentru ciorba delicioasa de legume se adauga intr-o oala de 4-5 litri 4 linguri de ulei, o cana cu apa si se pun la inabusit ceapa uscata medie, morcovii, telina si cartofii taiati cubulete.
Intre timp taiem ardeii, ceapa verde si le adaugam in oala. Acoperim cu un capac si lasam la inabusit 10-15min.
Dupa 10-15min adaugam 1.5-2 litri apa clocotita, dovleceii taiati cubulete si o parte din verdeata. Eu nu arunc niciodata coditele de patrunjel sau leustean pentru ca sunt foarte aromate, asa ca le adaug la fiert in supa/ciorba/alte mancaruri. Acoperim cu un capac si lasam la fiert alte 10-15 min la foc mic
Intre timp punem borsul la fiert intr-un alt recipient. Borsul se fierbe intotdeauna inainte de a fi adaugat in ciorba.
Adaugam borsul dat in fiert si apa clocotita daca mai este nevoie si lasam la fiert la foc mic cu capac inca 10 min.
Cat timp se fierbe ciorba se taie marunt restul de verdeata si se da pe razatoarea fina ceapa uscata mica. Eu am adaugat si fidea de orez in ciorba
Am invatat un truc de la mama mea: chiar inainte de a stinge focul se adauga la ciorba de legume verdeata si ceapa data pe razatoarea fina, se pune capacul si se stinge focul.
Ciorba delicioasa de legume se serveste calda presarata cu leustean proaspat tocat.
Sursa acestei retete este blogul culinar Mancare-Bebe.
Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios