Budinca de vinete

Coaceti vanata si apoi curatati-o de coaja. Lasati-o sa se scurga de zeama amara si apoi tocati-o cat mai marunt. Curatati ceapa, taiati-o marunt si

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 vanata bine coapta
  • 1 ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • 50 gr parmezan
  • 50 gr pesmet
  • 2 oua
  • 50 gr unt
  • 50 ml ulei
  • 1 lingura faina
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Coaceti vanata si apoi curatati-o de coaja. Lasati-o sa se scurga de zeama amara si apoi tocati-o cat mai marunt. Curatati ceapa, taiati-o marunt si caliti-o in ulei. Cand incepe sa se ingalbeneasca, adaugati in vas vinetele tocate si mai lasati vasul pe foc potrivit inca 10 minute, amestecand mereu. Lasati amestecul de ceapa si ceapa sa se raceasca. Adaugati apoi ouale batute, parmezanul ras, jumatate din cantitatea de pesmet, usturoiul pisat si condimentele. amestecati bine pentru omogenizare. Ungeti o tava cu unt si tapetati-o cu faina. Turnati in tava compozitia preparata anterior, nivelati-o si presarati deasupra restul de pesmet. Din loc in loc puneti putin unt. Puneti tava la cuptor pentru 30 de minute, pana cand budinca se rumeneste uniform.


Se poate servi calda sau rece.

Alte retete:

Placinta de dovleac Mancare de mazare Papanasi fierti

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Mancare de varza cu marar

Mancare de cartofi delicioasa cu masline

Mancarea de cartofi cu masline este o mancare de post simpla si foarte delicioasa. Curatam si spalam cartofii. Curatam si...

Parteneri
Gustos.RO

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios
ReteteCulinare.RO

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post