Barcute din dovlecei

Barcutele din dovlecei vor fi preferatele copiilor, mai ales daca sunt umplute cu ce le place lor cel mai mult.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 dovlecei tineri
  • 150 gr piept ardelenesc
  • 100 gr cas
  • 1 catel de usturoi
  • unt
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se spala dovleceii si se taie in doua, pe lungime.

Se scobesc astfel incat sa poata fi umpluti. Se indeparteaza partea cu samburi, iar restul miezului se taie. Se adauga usturoiul pisat, patrunjel verde tocat, sare si piper. Cu acest amestec se umplu jumatatile de dovlecei, apoi se rade cas peste fiecare si se presara bucatele de piept ardelenesc si cate putin unt. Se lasa la cuptor cca 25 de minute.


Barcutele se servesc calde, cu salata de rosii.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Parteneri
Bucataras.RO

Briose cu capsuni si arahide

Aspectuoase si bune - atat pot sa zic. Pentru reteta m-am inspirat dintr-o carte.

Briose cu capsuni si arahide
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce