Piure de dovlecel, pastarnac si cartof dulce

Piureul se da bebelusilor incepand cu varsta de 6 luni.

Portii
1
Timp pregatire
5 minute
Timp coacere
10 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 dovlecel
  • 1 pastarnac
  • 1 cartof dulce
  • 1 lingurita de unt

Mod de preparare

Curata si spala dovlecelul si pastarnacul, apoi taie-le cuburi mari si pune-le la fiert. cand sunt moi, scurge apa si pastreaza o cescuta.


Coace cartoful dulce in cuptor pana devine moale, apoi scobeste miezul si amesteca-l cu ptin unt. Paseaza legumele cu blenderul vertical si adauga putina apa si untul.


Serveste cartoful dulce alaturi de piureul de dovlecel cu pastarnac. Poti inlocui untul cu ulei de masline extravirgin.

Pe aceeași temă:

Crema de orez cu lapte

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Parteneri
Bucataras.RO

Briose cu capsuni si arahide

Aspectuoase si bune - atat pot sa zic. Pentru reteta m-am inspirat dintr-o carte.

Briose cu capsuni si arahide
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce