Supa crema de telina si pastarnac

• curatati si taiati telina, pastarnacii si radacina de patrunjel, cubulete• taiati si bucatile de apio tot cubulete•

Portii
3
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • telina - 1/2 buc
  • telina apio - 1/2 buc
  • pastarnac - 2 buc
  • radacina patrunjel - 1 buc
  • smantana 23 linguri
  • busuioc proaspat - 78 frunze
  • sare - dupa gust

Mod de preparare

• curatati si taiati telina, pastarnacii si radacina de patrunjel, cubulete
• taiati si bucatile de apio tot cubulete
• puneti-le la fiert cu putina sare 
• cand legumele aproape ca au fiert, adaugati busuiocul proaspat
• odata fierte toate legumele, strecurati zeama (dar nu o aruncati) si mixati toate ingredientele cu ajutorul blenderului vertical Breville Hand Blender
• veti obtine un piure dens – continuati sa adaugati cate un polonic din zeama in care au fiert legumele si mixati in continuare
• supa are consistenta optima atunci cand curge intr-o linie continua
• adaugati smantana intr-un bol si peste aceasta puneti cate jumatate de polonic de supa crema de telina si pastarnac si amestecati – faceti acest lucru ca sa aduceti smantana treptat la aceeasi temperatura cu supa – altfel se va taia
• dupa cca 4-5 polonice de supa amestecate treptat peste smantana, rasturnati compozitia inapoi in oala si asezonati dupa gust
• puteti servi cu crutoane sau cu paine prajita.

Pofta buna!

Tort diplomat

Cozonac fara framantare

Cozonac bun si aromat, preparat cu minim de efort

Indiene cu piersici si mascarpone

Sunt pufoase, cremoase si dragute . In reteta de indiene mai era un sirop , dar blatul este atat de pufos si moale incat eu...

Parteneri
Gustos.RO

Cozonac cu nuca si migdale

Cozonac cu nuca si migdale
ReteteCulinare.RO

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor