Supa crema de telina si pastarnac

• curatati si taiati telina, pastarnacii si radacina de patrunjel, cubulete• taiati si bucatile de apio tot cubulete•

Portii
3
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • telina - 1/2 buc
  • telina apio - 1/2 buc
  • pastarnac - 2 buc
  • radacina patrunjel - 1 buc
  • smantana 23 linguri
  • busuioc proaspat - 78 frunze
  • sare - dupa gust

Mod de preparare

• curatati si taiati telina, pastarnacii si radacina de patrunjel, cubulete
• taiati si bucatile de apio tot cubulete
• puneti-le la fiert cu putina sare 
• cand legumele aproape ca au fiert, adaugati busuiocul proaspat
• odata fierte toate legumele, strecurati zeama (dar nu o aruncati) si mixati toate ingredientele cu ajutorul blenderului vertical Breville Hand Blender
• veti obtine un piure dens – continuati sa adaugati cate un polonic din zeama in care au fiert legumele si mixati in continuare
• supa are consistenta optima atunci cand curge intr-o linie continua
• adaugati smantana intr-un bol si peste aceasta puneti cate jumatate de polonic de supa crema de telina si pastarnac si amestecati – faceti acest lucru ca sa aduceti smantana treptat la aceeasi temperatura cu supa – altfel se va taia
• dupa cca 4-5 polonice de supa amestecate treptat peste smantana, rasturnati compozitia inapoi in oala si asezonati dupa gust
• puteti servi cu crutoane sau cu paine prajita.

Pofta buna!

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Parteneri
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce