Biscuiti cu faina integrala de secara si ciocolata

Dulce pentru copilasii mici si mari

Portii
20
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
10 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 135 gr faina integrala de secara
  • 20 gr cacao
  • 100 ml lapte
  • 1 buc galbenus de ou
  • 60 gr unt
  • 1 lingurita esenta de portocale
  • ½ lingurita ghimbir macinat
  • ½ lingurita nucsoara rasa
  • 1 lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • 50 gr zahar

Mod de preparare

Amestecati intr-un bol incapator faina cu praful de copt, ghimbirul si nucsoara, zaharul, cacao si un praf de sare. 


Topiti untul si amestecati-l separat cu laptele, galbenusul de ou si esenta de portocale.


Adaugati amestecul lichid peste cel solid si framantati usor cu mana pana obtineti un aluat nelipicios si ferm. Daca mai este nevoie puteti sa mai presarati deasupra cate putina faina, sa puteti framanta mai usor.


Puneti aluatul in aparatul pentru biscuiti Marcato Biscuit si alegeti o forma pentru biscuiti pe care o montati la celalalt capat al aparatului. Setati aparatul pe pozitia 2 pentru biscuiti mari si formati biscuitii direct in tava de copt, fara sa o ungeti si fara hartie de copt.


Coaceti biscuitii la 180 de grade pentru 8-1o minute. Cand se racesc se pudreaza cu zahar


Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors