Whoopie pies cu portocale

Seamana cu macarons... si totusi nu sunt!

Portii
8
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 lingurita praf de copt;
  • sare;
  • 1 linguriţă rasă de praf de copt;
  • 6 lingurite de unt nesarat;
  • 200 g zahar; 3 ouă;
  • 300 g faina;
  • 1 linguriţă rasă de esenta de portocale;
  • 100 g lapte; zeama de la o portocala si coaja ei rasa;
  • colorant Wilton portocaliu;
  • Pentru crema:
  • o cutie de mascarpone;
  • 2 linguriţe de ghimbir confiat si maruntit;
  • 2-3 linguri zeama de portocala;

Mod de preparare

Cuptorul trebuie preincalzit. Intr-un vas se amesteca faina cernuta, praful de copt, sarea si bicarbonatul.

Separat se bate zaharul cu untul, la mixer si se adauga si ouale, unul cate unul. Se amesteca esenta de portocale cu laptele si colorantul portocaliu si se adauga peste aluat si cu amestecul de făină.

Se adauga si zeama si coaja de portocala rasa. Se amesteca bine. Se coace la cuptor in jur de 10-15 minute, apoi se lasa la racit.

Pentru a prepara crema vom mixa crema de mascarpone cu ghimbirul confiat si maruntit si cu zeama de portocala.

La final se lipesc fursecurile doua cate doua cu crema de mascarpone.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors