Se amesteca 70g unt cu vanilia, zaharul si galbenusurile, pana cand se obtine o compozitie spumoasa. Se adauga faina si bircabonatul, 150g nici macina
Se amesteca 70g unt cu vanilia, zaharul si galbenusurile, pana cand se obtine o compozitie spumoasa. Se adauga faina si bircabonatul, 150g nici macinate fin si coaja rasa de la 1 lamaie. Se bat albusurile cu putina sare.
Se amesteca prin rasturnare cele doua compozitii.
Se toarna amestecul intr-o tava cu diametrul de 23cm, unsa cu unt si tapetata cu faina.
Se coace la foc potrivit.
Se fierbe timp de 10 minute un sitop din 250ml apa cu 125g zahar, vanilie si scortisoara.
Se raceste siropul, se adauga sucul de lamaie, rachiul, se lasa vasul 10 minute acoperit si apoi se strecoara siropul.
Se inteapa prajitura cu o scobitoare, cat este calda inca si se toarna deasupra ei siropul fierbinte. Se lasa la racit.
Se taie in bucatele potrivite. In inainte de servire, se adauga cu nuci zdrobite.
Nouă ne plac foarte mult plăcintele cu brânză. Aceasta este aproximativ asemănătoare plăcintei grecești...
Aperitiv placinta cu branza si spanacIncanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala