Tortulete cu mandarine

Tortuletele cu mandarine sunt fine, delicioase, asa cum trebuie sa fie o prajitura pentru orice ocazie festiva sau aniversara. Urmareste reteta si nu mai sta pe ganduri, prepara tortulete cu fructe si crema de iaurt!

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Ingrediente pentru cca. 24 bucati:
  • Pentru aluat:
  • 125 g. unt sau margarina
  • 100 g. zahar
  • 4 oua
  • 200 g. faina
  • 1 pliculet praf de copt
  • 5 lingurite praf de cacao
  • 1 lingurita rom
  •  
  • Pentru crema:
  • 2 conserve mandarine (de 312 g. fiecare)
  • 500 ml. kefir
  • 100 g. zahar
  • 10 foi gelatina alba
  • 200 ml. frisca

Mod de preparare

Blatul:

Untul sau margarina se bat intr-un castron, cu mixerul sau telul, impreuna cu zaharul. Se inglobeaza apoi ouale, unul cate unul. Se amesteca faina cu praful de copt si cacao. Toate ingredientele se framanta pana ce se obtine un aluat omogen si apoi se adauga romul. Cuptorul se incinge la 180 grade C. Se asterne hartie cerata intr-o tava si se repartizeaza aluatul. Se niveleaza cu o spatula si se coace timp de cca 25 de minute apoi se scoate din cuptor si se lasa sa se racoreasca.

Crema:

Conservele de mandarine se lasa sa se scurga si se pastreaza sucul. Kefirul, zaharul si 3 linguri de suc de mandarine se amesteca. Gelatina se inmoaie in apa rece din belsug. Se toarna cu grija intr-o craticioara, se dizolva la foc mic, amestecand continuu dar nu se lasa sa dea in fiert. Se amesteca in compozitia de kefir. Se bate frisca si se inglobeaza impreuna cu feliile de mandarina in crema de kefir. Aceasta compozitie se repartizeaza peste blat insiropat cu sirop de mandarine.

Tortul se da apoi la frigider cca. 4 ore. Tortuletele se garnisesc cu felii de mandarine si izmusoara.

Reteta Tortulete cu mandarine a fost propusa de sava laura pe forum culinar.ro


Serviti tortulete cu mandarine si iaurt de la rece.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Salata de ciuperci cu cartofi si masline

O salata de post consistenta potrivita pentru un pranz.

Salata de ciuperci cu cartofi si masline
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide