Tortulet cu gem de fructe rosii

Crema de ciocolata: se pune intro craticioara untul, zaharul o lingura de lapte si o lingura de cacao.Se amesteca pe foc pana devine o crema omogena.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 gr biscuiti
  • un pahar de lapte
  • 200 gr unt
  • 200 gr zahar
  • o lingura cacao
  • 100 gr ciocolata neagra
  • 400gr gem de fructe
  • 100 gr fructe rosii

Mod de preparare

Crema de ciocolata: se pune intro craticioara untul, zaharul o lingura de lapte si o lingura de cacao.Se amesteca pe foc pana devine o crema omogena. Se adauga si ciocolata topita in bain-marie.

Pe un platou se pun doua randuri de biscuiti inmuiati in lapte. Peste ei se intinde un strat gros de gem de fructe rosii.

Se continua cu alt rand de biscuiti, apoi un strat de crema de ciocolata, alt rand de biscuiti, inca un strat de gem de fructe si se termina cu un rand de biscuiti.

Se imbraca totul in crema de ciocolatasi se decoreaza cu fructe rosii (cirese, capsune, zmeura...)
Reteta Tortulet cu gem de fructe rosii a fost propusa de MIMI.

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Inima cu mousse ciocolata si visine

Un tort absolut minunat.Ador combinatia de ciocolata si visine!

Inima cu mousse ciocolata si visine
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide