Tortul pompierului

Amestecam ingredientele pentru aluat si il turnam intr-o tava unsa si presarata cu faina, turnam deasupra visinele si umplutura fiarta si calda. Amest

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 23 dkg zahar pudra
  • 1
  • 5 linguri praf de copt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 12 dgk zahar pudra
  • 12 dkg unt
  • 2 oua
  • Pentru umplutura:
  • 1
  • 5 plicuri budinca de vanilie
  • Compot de visine
  • 2 linguri zahar
  • 1
  • 5 lingurita scortisoara
  • Pentru decor:
  • 15 dkg margarina (de la frigider)
  • 15 dkg zahar pudra
  • 15 dkg faia
  • 1
  • 5 lingurita scortisoara

Mod de preparare

Amestecam ingredientele pentru aluat si il turnam intr-o tava unsa si presarata cu faina, turnam deasupra visinele si umplutura fiarta si calda. Amestecam margarina, zaharul pudra, faina si scortisoara si sfaramam amestecul obtinut deasupra umpluturii. Dupa ce s-a copt si s-a racit prajitura, decoram cu frisca. Presaram scortisoara deasupra.
Alte retete de tort recomandate

Tiramisu

Tort diplomat

Tort cu mere coapte

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Rulouri din carne de vita

De mult timp sunt în plan, rulorurile din carne de vită. ;) Mereu am avut o reticență, din cauza Zmeișorilor, ce nu prea...

Rulouri din carne de vita
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide