Tortul paradisului

Se framanta un aluat din faina, zahar, un praf de sare, albus si unt. Se infasoara in folie si se da 30 min la rece. Se tapeteaza cu hartie fundul une

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Blat: 150 g faina
  • 4 linguri zahar
  • sare
  • un albus
  • 100 g unt
  • un blat cumparat
  • Crema: 2 grapefruituri roz
  • 4 portocale
  • 10 g gelatina
  • 125 g zahar
  • 300 g iaurt
  • 300 g mascarpone
  • 5 linguri campari
  • 550 ml nectar de grapefruit
  • 400 ml frisca
  • 3 linguri gem
  • un plic glazura transparenta pentru tort
  • 125 g migdale sfaramate

Mod de preparare

Se framanta un aluat din faina, zahar, un praf de sare, albus si unt. Se infasoara in folie si se da 30 min la rece. Se tapeteaza cu hartie fundul unei forme de tort se aseaza aluatul si se coace 15 min. Se scoate din forma si se lasa sa se racesca. Se desfac feliile portocalelor si ale grapefruit-urilor. Gelatina se moaie in apa rece. Se amesteca iaurtul cu zaharul pudra, mascarpone si 2 linguri de campari. Se incalzesc 350 ml nectar de grapefruit. Se dizolva inauntru gelatina si se toarna in fir subtire in crema de mascarpone. Se da la rece 15 min. Se bate frisca. Se pun 5 linguri deoparte, restul se amesteca cu crema. Blatul cumparat se taie pe 2 nivele. Se unge cu gem incalzit blatul preparat. Se pune o parte din blatul cumparat, 1/2 din citrice, crema, cealalta jumatate de blat. Se pun deasupra citricele ramase si se da la rece 3 ore. Se prepara glazura cu 3 linguri de campari si restul de nectar si se toarna peste fructe. Se decoreaza pe margine cu frisca oprita si migdalele sfaramate.

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala