Tortul Diplomat este absolut delicios! Cu multe fructe, crema usoara si piscoturi, este desertul potrivit a fi servit rece, mai ales in zilele calde.
Se pun pe foc galbenusurile, zaharul si laptele. Se tine amestecul pana se ingroase putin, ca o ciulama, apoi se da la rece.
Intre timp, se dizolva gelatina in apa calduta.
Puteti pune oua intregi la ciulama, evitand a folosi albusuri crude in tort.
Am batut frisca. Se bat albusurile spuma si se amesteca cu frisca si zaharul vanilinat. Intr-o forma pe fundul careia s-a asezat folie transparenta se aseaza felii de fructe, la alegere, sau piscoturi fara sa le mai inmuiati decat daca doriti - se vor inmuia oricum de la crema.
In ciulamaua rece se adauga gelatina (se dizolva in 1/2 cana apa calduta) si se amesteca bine. Apoi se toarna toata compozitia peste frisca si albusuri. Se pune 1/2 din amestec peste fructele din forma, se mai aseaza alte fructe taiate cubulete si apoi ultima parte de crema. Se orneaza cu frisca.
Edit: puteti pune oua intregi la ciulama, evitand a folosi albusuri crude in tort.
Reteta Tortul meu diplomat a fost propusa de bulinuta pe forum culinar.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post