Tortul meu de duminica

Panettone se taie felii. si-am inceput a tapeta forma. Se insiropeaza panettonele cu niste lichior de portocale. CREMA: Am facut budinca dupa instruc

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • BLAT:
  • panettone
  • lichior de portocale pentru insiropat
  • CREMA:
  • 250g mascarpone
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 1/2l lapte
  • 3 pliculete zahar vanilat
  • 1lingurita zahar
  • 3 foite gelatina
  • la care am adaugat si frisca + gelatina

Mod de preparare

Panettone se taie felii.

si-am inceput a tapeta forma.

Se insiropeaza panettonele cu niste lichior de portocale.

CREMA:

Am facut budinca dupa instructiunile de pe plic, am inmuiat gelatina si am pus-o in budinca calda.

Am lasat sa se raceasca si odata racita am amestecat cu mascarpone si am adaugat si ceva esenta portocale +lamaie.

ASAMBLARE:

Am inceput a umple forma, primul strat + bucatele de portocale (cred ca erau portocale de Sicilia).

Am pus stratul urmator de crema si apoi capacul.

Si aici pregatit pt vesmantul de gala.

DECORARE:

si rochita de duminica e facuta din pasta de zahar a Adrianei iar trandafirii si decoratiile de deasupra sunt facute de mine din royal icing.
Pofta buna!

Reteta Tortul meu de duminica a fost propusa de dora_m pe forum www.culinar.ro

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors