Blatul. Se freaca zaharul bucati, pe rand, de coaja de lamaie si se piseaza sau se rade coaja de lamaie peste zaharul tos si se piseaza. Se macina mig
Blatul. Se freaca zaharul bucati, pe rand, de coaja de lamaie si se piseaza sau se rade coaja de lamaie peste zaharul tos si se piseaza. Se macina migdalele si se inmoaie cu zeama unei jumatati de lamai.
Se freaca galbenusurile cu zahar pisat, se adauga migdalele, pesmetul sau faina, putina coaja rasa de lamaie si spuma albusurilor.
Compozitia se coace intr-o forma unsa cu unt presarata cu faina, la foc potrivit, o ora.
Crema. Se freaca zaharul bucati pe coaja de lamaie. Se piseaza si se freaca cu galbenusurile pana ce compozitia se face ca o crema.
Se adauga zeama de la 1/2 lamaie si se mai freaca pe marginea masinii sau la foc mic. Se adauga apoi, amestecand usor albusurile spuma.
Se umple tortul cu crema de lamaie si se glaseaza cu glazura de lamaie.
Glazura. Se fierbe zaharul cu apa pana se leaga ca un sirop gros. Se rade coaja de lamaie si se adauga in sirop impreuna cu zeama ei.
Se freaca bine pana ce compozitia se ingroasa si se albeste.
Se toarna fierbinte peste tort.
Pofta buna!
Alte retete dulciuri:
Tort de capsuni
Tarta cu branza dulce si capsuni
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post