Acest tort usor cu branza este un desert foarte delicios si poate fi servit la orice eveniment. Intai se freaca margarina tinuta la cald, cu 100 de grame de zahar.
Acest tort usor cu branza este un desert foarte delicios si poate fi servit la orice eveniment.
Intai se freaca margarina tinuta la cald, cu 100 de grame de zahar, se adauga treptat cate un galbenus apoi faina amestecata cu praful de copt si la sfarsit albusurile batute bine cu putina sare, prin rasturnare, ca sa nu cada blatul. Se unge o forma cu margarina, se toarna aluatul si se da la copt 30-40 de minute in cuptorul preincalzit. Nu se deschide usa cuptorului in primele 15 minute pentru a nu se lasa blatul! Se da la racit si apoi se taie in doua (a doua zi de preferinta).
Se pregateste crema pentru tort: se bate frisca lichida si se da la rece.
Se topeste gelatina in lapte conform instructiunilor de pe plic. Fara a se depasi 60-70 de grade!
Se freaca branza de vaci cu restul de zahar, coaja de lamaie, zaharul vanilat gelatina topita si calduta inca si jumatate din cantitatea de frisca si se pune repede crema intre blaturi. Se decoreaza blatul cu frisca ramasa, se presara cacao si ciocolata alba taiata fin.
Tortul usor cu branza se serveste dupa ce a fost tinut la frigider 2-3 ore
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post