Tort trufa cu zmeura

Blat: Se da drumul cuptorului sa se incalzeasca la 180C. Faina se cerne impreuna cu cacao, praful de copt, bicarbonatul, scortisoara si sarea. Banana

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat: 180ml apa
  • 2-1/2 cani faina
  • 3/4 cana cacao
  • 1-1/2 lingurita praf de copt
  • 1-1/2 lingurita bicarbonat
  • 2 lingurite scortisoara
  • 1/2 lingurita sare
  • 2 linguri suc de lamaie
  • 1 banana mare coapta bine
  • 350g tofu moale (silken tofu)
  • 1 cana zahar brun
  • vanilie
  • pt. insiropat blatul: 100-150 ml sirop de zmeura
  • Crema ganache: 350g tofu moale (silken tofu)
  • 1/2 cana cacao
  • 6 linguri sirop de zmeura
  • Crema cu zmeura: 200g zmeura
  • 160ml suc de mere
  • 80ml sirop de zmeura
  • 3 linguri amidon dizolvat in 3 linguri apa
  • 5 linguri crema ganache

Mod de preparare

Blat:

Se da drumul cuptorului sa se incalzeasca la 180C.

Faina se cerne impreuna cu cacao, praful de copt, bicarbonatul, scortisoara si sarea.

Banana se pune in blender cu sucul de lamaie si se mixeaza, se adauga si tofu si se mixeaza, apoi zaharul, vanilia si apa si se mixeaza bine. Totul se toarna peste ingredientele uscate si se amesteca bine. Se toarna in tava cu hartie de copt si se coace 20-30 min.

Crema ganache:

Siropul se incalzeste si se toarna fierbinte peste cacao. Se amesteca bine. Tofu se pune in blender si se mixeaza pana devine ca o crema, se adauga amestecul de sirop si cacao si se mixeaza bine.

Crema cu zmeura:

Sucul de mere si siropul se pune pe foc, cand incepe sa fiarba se adauga amidonul dizolvat in apa si se amesteca bine, se adauga si zmeura si se lasa pe foc potrivit pana se leaga bine compozitia. Se amesteca usor din cand in cand. Dupa ce s-a racit complet se adauga crema ganache si se omogenizeaza. Se da putin la frigider.

Blatul racit se taie in jumatate.

Prima foaie de blat se insiropeaza bine, deasupra se intinde crema cu zmeura se acopera cu cealalta foaie de blat; se insiropeaza si aceasta.

Tortul se imbraca apoi in crema ganache.
Reteta Tort trufa cu zmeura a fost propusa de CristinaK

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Reteta de chec pufos cu cacao - Cum sa faci cel mai delicios si pufos chec de casa

Un chec pufos si tare bun la gust, eu am inlocuit zaharul vanilat simplu cu zaharul vanilat bourbon deoarece este mai aromat...

Reteta de chec pufos cu cacao - Cum sa faci cel mai delicios si pufos chec de casa
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide