Tiramisu reţetă cu fructe este o reteta delicioasa de tort. Are la baza Tiramisu reţeta originala, insa beneficiaza de multe ingrediente in plus. Pentru tortul tiramisu cu cirese in ciocolata aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
Tiramisu reţetă cu fructe
Am pregatit o forma de tort cu inel detasabil, am scos fundul formei si am lasat doar inelul, si l-am asezat peste un platou.
Am mixat foarte bine frisca rece de la frigider impreuna cu zaharul pudraapoi peste ea am adaugat mascarpone dupa care am adaugat 2 lingurite de cafea instant.
In cafeaua proaspat preparata si racita am adaugat 40 ml rom, zaharul vanilat si esenta de cafea, apoi am trecut usor prin acest lichid fiecare piscot.
Din piscoturile astfel preparate am facut un prim strat pentru tortuletul nostru, le-am pus in forma de tort cu inel detasabil pregatita.
Am pus primul strat de crema, nu am pus toata crema, am mai pastrat 3 linguri pentru ornat, iar piscoturi inmuiate in cafea si iar crema.
Am pus totul la frigider timp in care am pregatit cele trebuincioase pentru ornat:
am gasit niste ciocolata cu cafea pe care am topit-o cateva secunde la microunde, am trecut ciresele din alcool.
Le-am pus pe o hartie de copt si le-am dat si pe ele la frigider.
Am scos tortuletul din frigider, l-am pudrat cu cacao, i-am inlaturat inelul detasabil. Marginile tortului le-am "zidit" cu crema ramasa apoi am pregatit piscoturile ramase.
Le-am taiat in jumatate si le-am pus pe marginile tortului, formand astfel un gardulet. Pe deasupra am ornat cu ciresele date prin ciocolata.
Se serveste taiat felii dupa ce a stat cateva ore la rece.
Alte retete recomandate:
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post