Tort sweet thirteen

Blat: Scurgeti bine caisele din compot si taiati 4-5 in cubulete iar restul puneti-le deoparte. Mixati zaharul cu untul pana devine ca o crema. Adauga

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Blat: 520 caise din compot
  • 150g unt
  • 125g zahar
  • 3 oua
  • 150g faina
  • 25g amidon de porumb
  • 1 lingurita praf de copt
  • Crema de ricotta cu caise: 250g ricotta
  • 75g zahar pudra
  • 8 foi de gelatina
  • 2 lingurite de suc de lamaie
  • 3 lingurite lichior de caise sau brandy
  • 400ml frisca
  • Mou de ciocolata: 330g zahar
  • 100g zahar brun
  • 60g ciocolata amaruie
  • 2 linguri de glucosiu (sau miere)
  • 125g smantana
  • 60ml lapte
  • 40g unt

Mod de preparare

Blat:

Scurgeti bine caisele din compot si taiati 4-5 in cubulete iar restul puneti-le deoparte.

Mixati zaharul cu untul pana devine ca o crema. Adaugati ouale cate unul amestecand bine dupa fiecare. Amestecati faina, amidonul si praful de copt si incorporati putin cate putin in crema. Adaugati si caisele taiate in cubulete. Puneti compozitia in forma deja pregatita cu hartie de copt si coaceti in cuptor

la 180°C timp de 35 de minute.

Odata copt blatul se lasa la racit pe gratar.

Cand s-a racit taiati-l in doua.

Crema de ricotta cu caise

Puneti la inmuiat in apa rece gelatina.

Caisele ramase transformati-le in piure si adaugati ricotta si zaharul pudra.

Scurgeti gelatina, topiti-o pe bainmarie, parfumati-o cu lichiorul si sucul de lamaie si adaugati-o cremei.

La sfarsit adaugati frisca si amestecati usor cu o lingura de lemn.

Mou de ciocolata

Amestecati intr-o craticioara cele doua tipuri de zahar, ciocolata,

siropul sau mierea, smantana si laptele si puneti pe foc fara insa a ajunge la punctul de fierbere. Cu o pensula inmuiata in apa fierbinte inlaturati cristalele de zahar de pe peretii craticioarei si aduceti compozitia la punctul de fierbere. Lasati sa fiarba

fara a mai amesteca timp de 10minute sau pana cand ajunge la temperatura de 116°. In acest moment adaugati untul dar fara a amesteca.

Lasati sa se raceasca compozitia timp de 20 minute si amestecati cu o lingura de lemn pana cand se raceste bine si se lipeste de lingura.

Puneti-o in forma, acoperiti-o cu o folie de aluminiu si lasati-o la temperatura camerei sa se raceasca pt 3 ore.

Asamblarea tortului

In forma deja pregatita cu pelicula transparenta puneti primul strat de blat, apoi adaugati jumatate din cantitatea de crema.

Deasupra puneti "blatul" de mou. Eu l-am taiat o idee mai mic decat restul tortului. Adaugati restul de crema si terminati cu al doilea blat.

IMPORTANT!!! Fiind prima data cand am executat reteta de mou nu stiam cum se va comporta in caz de umiditate. Deci dupa cum ati vazut am pus stratul de mou intre cele doua straturi de crema si nu am facut bine. Din cauza umiditatii cremei stratul de mou a inceput

sa se topeasca. Ca sa nu patiti ca mine va recomand a folosi stratul de mou intre alte doua blaturi in asamblarea unui tort.

Mou poate fi folosita ca atare simpla pe post de dulce cotidian.

Decorati in functie de imaginatie si placere
Reteta Tort sweet thirteen a fost propusa de dora_m

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors