Oparim migdalele si le curatam de coaja, le uscam intr-o tava captusita cu un servet de hartie. Pentru aluat, batem spuma albusurile, intre timp adaug
Oparim migdalele si le curatam de coaja, le uscam intr-o tava captusita cu un servet de hartie. Pentru aluat, batem spuma albusurile, intre timp adaugam zaharul si migdalele macinate. Turnam amestecul intr-o forma cu inel captusita cu hartie de copt si coacem la cuptorul pre-incalzit la 200 de grade C 20-25 de minute. Scoatem prajitura de la cuptor si indepartam inelul formei, lasam la racit, o rasturnam pe o farfurie si indepartam hartia de copt, lasam din nou sa se raceasca. Pentru crema amestecam galbenusurile, frisca si zaharul intr-o oala mica si amestecam continuu la foc mic pana se ingroasa. Nu trebuie fiarta sau oparita! O luam de pe foc si amestecand in continuare adaugam incet untul taiat bucatele si o racim. Punem tortul inapoi in forma si il taiem in doua foi. Punem deoparte o cantitate suficienta din crema cat sa putem unge marginile. Umplem tortul cu lingura cu restul de crema si o netezim deasupra. Topim zaharul, adaugam migdalele feliate si le prajim putin amestecand continuu, apoi le presaram peste crema. Punem la rece cel putin2 ore. La servire indepartam inelul formei , punem tortul pe o farfurie si ungem cu crema pusa deoparte.
Alte retete torturi recomandate
Tort ciocolata
Tort cu mere
Tiramisu original
Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala