Tort spirala de bezea

Se tapeteaza doua tavi cu hirtie de copt si se deseneaza doua cercuri cu diametrul de 26cm. Albusurile se bat spuma foarte tare cu zaharul si amidonul

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 5 albusuri
  • 200 g zahar
  • o lingura amidon; crema: 5 foi gelatina
  • 500 ml frisca batuta
  • o tabla ciocolata cu cacao

Mod de preparare

Se tapeteaza doua tavi cu hirtie de copt si se deseneaza doua cercuri cu diametrul de 26cm. Albusurile se bat spuma foarte tare cu zaharul si amidonul. Se pun intr-un sprit de cofetarie si se deseneaza pe hirtie cate o spirala. Se coace blatul 2 ore cu usa cuptorului deschisa.

Se pune gelatina la muiat. Frisca se bate spuma. 2/3 din frisca se amesteca cu gelatina si cu ciocolata rasa. Se pune acest amestec intre cele 2 foi. Cu restul de frisca se fac pe tort gramajoare. Se decoreaza cu bomboane de ciocolata.
se da la rece 2-3 ore inainte de servire.

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala