Tortul spirala cu ananas este o reteta de tort absolut delicioasa si deosebita, perfecta pentru orice ocazie festiva sau sarbatoare. Un tort cu crema de branza cu fructe si blat de biscuiti.
Din ingredientele pentru biscuit se formeaza un aluat, care se rastoarna cu grija intr-o tava tapetata cu hartie cerata. Se coace 15 minute la 200 grade C. Dupa care, cu ajutorul unui prosop de bucatarie curat si umed, care se aseaza direct peste tava, se rastoarna, cu fermitate pe "suprafata de lucru". Se scoate, cu grija, hartia de copt si se ruleaza, cu grija.
Se face o crema din Mascarpone, smantana, suc, zahar si gelatina, in prealabil inmuiata si apoi "topita" cateva secunde la microunde sau la bain-marie. Se scurg bine rondelele de ananas si se taie bucatele. Se bat 200 ml. frisca si se amesteca cu bucatelele de ananas. Compozitia de frisca si ananas se amesteca cu compozitia de Mascarpone.
Se deruleaza blatul si se insiropeaza cu sucul de ananas din conserva. Se repartizeaza intreaga compozitie pe blatul derulat. Apoi, cu un cutit mare si lung, se taie foaia de biscuit, unsa cu crema, in fasii de 4 cm. largime. Pe un platou de tort se infasoara feliile de biscuit, una in continuarea celeilalte, in forma de melc, cu crema pe dinauntru.
Inainte de finisare, tortul se pune la rece pentru o ora, dupa care se continua cu "infrumusetarea" lui, adica cu "imbracarea" tortului cu restul de frisca (200 ml) batuta tare. Fulgii de cocos se rumenesc putin intr-o tigaie fara grasime si apoi se presara pe marginea exterioara a tortului si putin in mijlocul lui. Se taie ananasul proaspat si se orneaza tortul cu bucati de ananas si praline cu cocos.
Reteta Tort spirala cu ananas a fost propusa de sava laura pe forum culinar.ro
Pofta buna!
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post