Tort special de ciocolata

Tortul special de ciocolata se serveste umplut cu doua creme. Pentru blat va trebuie 225 g ciocolata amaruie.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blatul:
  • 225 g ciocolata amaruie
  • patru oua
  • doua linguri de zahar
  • 100 g unt
  • 100 g faina si
  • o lingurita de praf de copt
  • Crema inchisa la culoare:
  • 350 g ciocolata
  • 50 g unt
  • 300 g frisca
  • 2 linguri de coniac
  • Crema alba:
  • 350 g ciocolata alba
  • 50 g unt
  • 300 g frisca
  • 100 g ciocolata amaruie si
  • pudra de cacao pentru presarat

Mod de preparare

Pentru tortul special de ciocolata se freaca ouale cu zaharul, se adauga faina, praful de copt, albusurile spuma si la urma ciocolata topita. Se amesteca bine si se coace la foc potrivit. Dupa ce s-a racit, se taie in trei felii.
Pentru crema inchisa la culoare se topeste ciocolata pe baie de aburi, apoi se pune untul, coniacul si frisca batuta, se amesteca bine, dupa care se aseaza in primele doua foi care se pun inapoi in forma in care s-au copt.
Crema alba se prepara ca si crema neagra, dupa care se aseaza in celelalte foi. Dati la frigider, timp de 4-5 ore. Pentru carliontii de ciocolata, se folosesc 100 g ciocolata amaruie si pudra de cacao pentru presarat.


Tortul special de ciocolata se serveste umplut cu doua creme.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors