Tort simplu cu pere

Toate ingredientele pentru blat se pun in robot si se amesteca bine. Se toarna compozitia in tava de tort pregatita cu hartie de copt si se da la cupt

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat:150g unt la temperatura camerei
  • 80g zahar
  • 3oua
  • 175g faina
  • 20g cacao
  • 3 linguri apa
  • praf de copt si zahar vanilat
  • Ornare: 1 compot de pere sau 4-5 pere proaspete
  • 300ml suc pere
  • 1 pachet glazura transparenta pentru tort

Mod de preparare

Toate ingredientele pentru blat se pun in robot si se amesteca bine.

Se toarna compozitia in tava de tort pregatita cu hartie de copt si se da la cuptor.

Se coace 45min la 180 grade apoi se lasa sa se raceasca.

Daca se foloseste compot de pere, se storc fructele de sucul in care stau si se masoara 250ml suc.

Cu restul se suc se insiropeaza blatul si se aseaza deasupra jumatatile de para.

Daca se folosesc fructe proaspete se oparesc, se decojesc, se scot samburii si se aseaza fructele pe blatul insiropat.

Se pregateste glazura de tort conforminstructiunilor de pe plic si se toarna deasupra.

Se decoreaza dupa imaginatie cu frisca sau ciocolata rasa.

eu am pus putina frisca pe margine.se da la rece pina in momentul servirii.
Reteta Tort simplu cu pere a fost propusa de s_tana

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Inima cu mousse ciocolata si visine

Un tort absolut minunat.Ador combinatia de ciocolata si visine!

Inima cu mousse ciocolata si visine
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide