Tort simplu cu lapte

Se framanta un aluat din ingredientele specificate si se impart in 6 bucati. Se coc 6 parti (pe partea dorsala a tavii. Se topeste zaharul si apoi se

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 600 gr faina
  • 80 gr margarina
  • varf de cutit de bicarbonat de sodiu
  • 1 ou
  • 100 gr zahar
  • 200-300 ml lapte
  • Ingrediente pentru crema:
  • 400 gr zahar
  • 1
  • 8 litri de lapte
  • 5 linguri de cacao
  • 7-8 linguri de faina
  • 200-300 ml lapte
  • 250 gr margarina

Mod de preparare

Se framanta un aluat din ingredientele specificate si se impart in 6 bucati. Se coc 6 parti (pe partea dorsala a tavii. Se topeste zaharul si apoi se toarna 1,8 litri de lapte. Cacao se amesteca cu 7-8 linguri pline de faina si se adauga 200-300 ml de lapte si se adauga la caramelul cu lapte (care este in fierbere inca). Se lasa pana da un clocot, dupa care se ia de pe foc si se adauga si margarina. Cu crema obtinuta se ung blaturile. Chiar si cel de deasupra.
Alteretete prajituri recomandate

Prajitura cu visine

Tarta cu visine

Prajitura cu caise

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Papricas de pui

Papricas de pui
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala