Tort Simona

Blat: Am mixat untul cu zaharul. Am adaugat ouale, cate unul si am amestecat bine dupa fiecare. Am pus coaja de lamaie. Faina am amestecat-o cu praful

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Blatul: 100g unt
  • 100g zahar
  • 2oua
  • 250g faina
  • 1pachetel praf de copt
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 200m lapte
  • 50g fructe confiate
  • 60ml crema de lamaie
  • Crema de ciocolata alba cu fistic: 100g ciocolata alba
  • 100ml frisca lichida
  • 3 linguri lapte
  • fistic maruntit
  • Rulouri: 50g unt
  • 40g zahar pudra
  • 50g albus
  • 50g faina
  • esenta vanilie
  • Mousse de ciocolata cu lapte: 150g ciocolata cu lapte
  • 3galbenusuri
  • 1 albus
  • 150g zahar
  • 200g frisca lichida
  • esenta vanilie
  • 10g gelatina

Mod de preparare

Blat:

Am mixat untul cu zaharul. Am adaugat ouale, cate unul si am amestecat bine dupa fiecare. Am pus coaja de lamaie. Faina am amestecat-o cu praful de copt si cu varful de sare si-am adaugat putin cate putin pana am incorporat-o toata.

Am adaugat laptele, fructele confiate si-am pus compozitia in tava mare a aragazului cu lingura. Am nivelat, iar deasupra am pus crema de lamaie, iarasi am nivelat si-am bagat la cuptor la 175°C pana la proba scobitorii.

Am lasat blatul la racit si intre timp am pregatit crema de ciocolata alba cu fistic:

Frisca lichida am amestecat-o cu laptele si am pus-o pe foc. Cand a ajuns la punctul de fierbere am adaugat ciocolata bucatele. Am adaugat fisticul si la sfarsit 5g gelatina si-am lasat deoparte.

Apoi am facut niste rulouri:

Am mixat untul cu zaharul. Albusurile le-am batut spuma si le-am adaugat cate putin in compozitie. Am adaugat toata faina odata. Apoi esenta de vanilie.

Pe o hartie de copt am desenat mai multe discuri cu diametrul de 10cm. Am pus compozitia si-am format tot atatea discuri.

Si le-am lasat la 180°C pt 8 minute.

Scoase din cuptor, cat sunt inca calde le-am rasucit pe niste conuri de tabla si le-am lasat la racit.

Cand s-au racit le-am umplut cu crema de ciocolata alba si fistic.

Am facut un mousse de ciocolata cu lapte.

Gelatina am pus-o la inmuiat. Ouale le-am amestescat cu jumatate din cantitatea de zahar, albusurile cu cealalta jumatate.

Am amestecat cele doua compozitii si apoi am adaugat frisca batuta. Gelatina am topit-o pe baie de aburi si-am adaugat-o compozitiei.

Iar la sfarsit ciocolata topita.

Toate acestea odata facuta am inceput la asamblarea tortului.

Am capitonat fundul si peretii formei de tort imbracata in folie transparenta cu blatul cu lamaie, apoi am pus rulouri umplute pe toata suprafata.

Deasupra am turnat mousse-ul de ciocolata. Am pus capac acelasi blat de tort si-am pus la frigider peste noapte.

A doua zi l-am scos din forma si l-am ornat.


Reteta Tort Simona a fost propusa de dora_m

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors