Tort sah (cu fructe de padure)

Tortul sah cu fructe de padure este un desert aspectuos si delicios, o reteta de tort potrivita pentru orice moment de sarbatoare.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Blat:
  • 9 oua
  • 1+1/2 cana zahar
  • 1+1/2 cana faina
  • 3lg cacao
  • esenta de rom;
  • Crema:
  • 2 tablete ciocolata
  • 800gr. frisca
  • scortisoara;
  • Sirop:
  • zahar
  • apa
  • esenta de rom;
  • Decor:
  • fructe de padure.

Mod de preparare

1. Am facut compozitia de blat din 9 oua (a mai ramas putin dupa confectionarea blaturilor, dar mai bine dacat sa nu ajunga), o cana si jumatate de zahar, o cana si jumatate de faina, 3 linguri cacao.

2. Am batut albusurile spuma, apoi cu zahar pana s-a topit, am pus galbenusurile, o esenta de rom fiola (ca sa nu imoaie compozitia).

3. Am impartit in 2 castroane compozitia, in unul am pus cacao si trei sferturi de cana de faina (fara 2 linguri pe care le inlocuiesc cu cacao), iar in altul numai faina.

4. Am amestecat usor, am pus comopzitia in 2 cornete, am trasat cercuri concentrice in tava si am copt. Cam asa erau dupa copt (ultimul blat a avut un mic accident la aterizare dar nu se cunoaste in final.

5. Am topit 2 tablete de ciocolata si am batut 800 g frisca.

6. Separat am facut si siropul dintr-ocana de apa, zahar dupa gust si esenta de rom.

7. Am pus vreo 5 linguroaie de frisca in ciocolata si am amestecat. Am adaugat si jumatate de lingurita de scortisoara care i-a dat o aroma deosebita.

8. Am insiropat usor blaturile, am pus un strat nu prea gros de crema intre ele si am montat tortul.

9. Pe deasupra eu am pus fructe de padure (decongelate), peste care am turnat Tort Gelly rosu. Am acoperit marginile cu frisca. C red totusi ca mergea mai bine acoperit cu ciocolata, dar voiam neaparat sa incerc si faza cu fructele de padure si cum numai aveam timp de alt tort le-am combinat.


Pofta buna! Reteta Tort sah (cu fructe de padure) a fost propusa de T Irina 21734 pe forum culinar.ro

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Rulouri din carne de vita

De mult timp sunt în plan, rulorurile din carne de vită. ;) Mereu am avut o reticență, din cauza Zmeișorilor, ce nu prea...

Rulouri din carne de vita
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide