Tortul Sah va iesi in evidenta prin straturile care imita tabla de sah. Invata cum sa prepari aceasta minunata reteta de tort cu fructe de padure urmarind reteta in imagini.
PREPARARE BLAT:
Se bat ouale intregi cu mixerul impreuna cu 5 linguri de apa fierbinte, zahar, esenta si coaja de lamaie. Se amesteca faina impreuna cu amidonul si praful de copt si se inglobeaza cu atentie in compozitia de oua. Se toarna compozitia in forma de tort tapetata cu hartie de copt si se niveleaza. Se coace blatul la 180 C, timp de cca 35 minute, apoi se scoate si rastoarna pe un gratar de bucatarie, se desprinde hartia de copt si se lasa sa se raceasca bine.
PREPARAREA CREMEI:
Gelatina se lasa la inmuiat in apa rece timp de 10 minute. Intr-o cratita se incalzesc fructele de padure impreuna cu 75g zahar si 2-3 linguri din siropul pe care l-au lasat fructele. Se iau de pe foc si se lasa sa se racoreasca. Se stoarce gelatina si se dizolva in compozitia de fructe care este calda inca. Se mixeaza branza de vaci rece, se aseaza in compozitia de fructe si se inglobeaza. Se bat cu mixerul cei 600ml de frisca rece, se inglobeaza in crema de branza.
Blatul racit se taie pe 4 nivele astfel incat sa se formeze 2 blaturi late si 2 blaturi subtiri. Este bine ca blatul de jos si cel de sus sa fie mai inguste.
Din blaturile mai groase se vor taia cate 6 cercuri concentrice, folosind un sablon de carton. Se taie cu cutitul de jur imprejurul inelelor.
ATENTIE! Taietura se face pe exteriorul sablonului, nu pe interior. E mai usor asa. Ulterior inelele vor fi asezate decalat ca in imagine.
ASAMBLARE: Se aseaza pe un platou un blat subtire, se pune in jurul lui un inel metalic de forma de tort si se aseaza pe marginea lui primul cerc de aluat, mare, apoi cercul a 3-lea si al 5-lea de aluat. Se spriteaza intre ele crema de fructe de padure. Se aseaza deasupra cercul al 2-lea si cel al 4-lea de aluat, precum si mijlocul. Intre ele se spriteaza crema. Se fac in acest mod 3 nivele de inele-crema, apoi se incheie zidaria cu blatul subtire ramas. Apoi se da tortul la frigider cca 3 ore.
Dupa ce se intareste, se indeparteaza bordura de metal din jurul tortului.
FINISARE: Se bat cu mixerul 200ml frisca impreuna cu praful intaritor. Cu aceasta frisca se "tencuieste" tortul si se orneaza dupa gustul fiecaruia.
Reteta Tort Sah a fost propusa de Gabi Cara Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post