Tort rusesc cu crema

aie marunt coaja de portocala si lamaie cu zahar si stropeste-le cu rom, impreuna cu stafidele. Inmoaie-le timp de 1 ora. Fierbe laptele cu vanilia cr

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 blat rotund (cu diametrul de 24-26 cm)
  • 50 g coaja de portocala cu zahar
  • 50 g coaja de lamaie cu zahar
  • 100 g stafide
  • 100 ml rom
  • 300 ml lapte
  • jumatate baton de vanilie
  • 15 g gelatina
  • 3 galbenusuri
  • 200 g zahar
  • coaja rasa de la jumatate de lamaie
  • 400 ml frisca. Pentru decor: 2 piscoturi
  • 200 ml frisca
  • 2 pachete zahar vanilat. 1 pachet fixator de spuma
  • 1 lingura fulgi de migdale prajite
  • 16 cirese glisate

Mod de preparare

aie marunt coaja de portocala si lamaie cu zahar si stropeste-le cu rom, impreuna cu stafidele. Inmoaie-le timp de 1 ora. Fierbe laptele cu vanilia crestata, lasa-l sa se raceasca si stacoara-l. Inmoaie gelatina in apa (conform instructiunilor de pe ambalaj). Freaca spuma galbenusurile cu coaja de lamaie, adauga laptele cu vanilie si fierbe-l peste aburi, pana devine o crema consistenta. Ia-l de pe foc, adauga gelatina, amesteca-l si lasa-l sa se raceasca. Bate spuma frisca si pune-o in crema. Adauga stafidele si fructele cu zahar. Taie in 3 blatul, unge foile cu crema, incat sa ajunga si pe margine si deasupra. Rade piscoturile, presara cu ele marginea tortului si pastreaza-l la rece 3-4 ore. La servire, bate spuma tare frisca cu zahar vanilat si fixator de spuma, pune-l intr-un sprit stelat si formeaza trandafiri din spuma deasupra tortului. Presara-l cu migdale prajite, decoreaza-l cu cirese si creste de ciocolata.

1 felie: 979 kJ/238 kcal
Alte retete recomandate:

Diplomat

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Papricas de pui

Papricas de pui
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala