Tort roz

Aluat: 3oua se bat cu 90 g zahar,4 linguri apa,cu mixerul.se pun 125 g faina, 40 g alune sau nuci macinate, praf de copt. Se toarna in forma de tort s

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 oua
  • 90 g zahar
  • 4 linguri apa
  • 125 g faina
  • 40 g alune
  • praf de copt
  • 8 foi gelatina
  • 500 ml iaurt de vanilie
  • 100 g zahar pudra
  • sucul si coaja de la 2 lamai
  • 300 ml frisca
  • 150 g gem capsuni

Mod de preparare

Aluat: 3oua se bat cu 90 g zahar,4 linguri apa,cu mixerul.se pun 125 g faina, 40 g alune sau nuci macinate, praf de copt. Se toarna in forma de tort si se coace la foc potrivit 30 - 35 min. Se lasa sa se raceasca.

Crema: 8 foi gelatina se moaie in apa rece.500 ml iaurt de vanilie se amesteca cu 100 g zahar pudra,sucul si coaja de la 2 lamai si gelatina. Se lasa la rece o ora ca sa se lege. Dupa vreo 30 min se bat 300 ml frisca si se incorporeaza usor in compozitia de iaurt.se pune din nou la rece. Dupa alte 30 min se amesteca iaurtul cu 150 g gem capsuni pus lingura cu lingura. Blatul se insiropeaza cu putin suc de portocala si se pune inelul de la tort in jurul lui apoi se toarna crema. Se da la rece pentru 3-4 ore.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors