Tort rapid si usor cu fructe si quark

Preparare: Lamaia se da prin razatoarea mica si apoi se stoarce de suc. Cuptorul se pune la incalzit la 180 de grade. Se iau toate ingredientele, inc

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Tort: 3 oua (puteti pune si 4 daca va plac mai multe)
  • 4 linguri de gris
  • 1000 g quark
  • 1 pachet pudding (pentru ca am folosit zmeura
  • am folosit pudding de capsuni)
  • fructe (eu am pus zmeura)
  • o lamaie spalata bine
  • praf de vanilie
  • 150 g zahar (sau indulcitor
  • sau fructoza)
  • Decoratie: 4 lingurite cacao
  • zahar pudra
  • cateva visine

Mod de preparare

Preparare:

Lamaia se da prin razatoarea mica si apoi se stoarce de suc. Cuptorul se pune la incalzit la 180 de grade.

Se iau toate ingredientele, incepand cu branza si terminand cu fructele.Se amesteca cu o lingura putin pana se ajunge la ceva de consistenta unei creme. Dupa care se poate, in mod optional, amesteca si cu mixerul pentru cateva secunde. Se tapeteaza fundul unei forme de tort cu hartie de bucatarie, puteti pune si pe pereti, dar nu e neaparat nevoie. Se toarna crema in forma si se poate netezi deasupra. Se adauga cacao si visine.Si se pune la cuptor pentru 50 - 55 de minute (test cu scobitoarea).

Se scoate si se pudreaza putin cu zahar pudra, nu prea mult cat e inca fierbinte!

Se dezlipeste incet de pereti cu o unealta de plastic sau de silicon. si se lasa la racit (peste noapte, de exemplu).

Iar dimineata se adauga ceva mai mult zahar pudra

Variante:

Unde eu am pus zmeura se pot pune orice fructe, desi eu recomand fructe moi si fara coaja. Puddingul ar trebui in principiu sa se asorteze la gust cu aceste fructe. Daca puneti multe fructe, recomand pudding de vanilie sau cu gust de lamaie.

O varianta deosebit de buna e cu pudding de vanilie si pe deasupra piersici si visine ca decoratie.

Poate fi interesant si sa adaugati fructele fara sa le zdrobiti, cand turnati crema de exemplu.
Reteta Tort rapid si usor cu fructe si quark a fost propusa de Criseteno

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Ciorba de burta falsa cu pleurotus - O delicatesă usoara si sanatoasa

Vă prezentăm o variantă inedită și delicioasă a clasicului preparat românesc - ciorba de burtă, într-o...

Ciorba de burta falsa cu pleurotus - O delicatesă usoara si sanatoasa
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide