Tort rapid cu cafea

Se freaca galbenusurile cu zaharul pana se albesc. Se incorporeaza in galbenusuri untul, cate putin, si visinata. Se imparte crema in doua. Se topeste

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 300 gr piscoturi
  • 200 ml esenta de cafea
  • 4 linguri apa
  • 200 gr frisca
  • Pentru crema:
  • 125 gr ciocolata cu lapte
  • 75 gr ciocolata amaruie
  • 200 gr unt
  • 200 gr zahar pudra
  • 3 galbenusuri
  • 200 ml visinata

Mod de preparare

Se freaca galbenusurile cu zaharul pana se albesc. Se incorporeaza in galbenusuri untul, cate putin, si visinata. Se imparte crema in doua. Se topeste in cuptor ciocolata amaruie cu 2 linguri de apa calda si se amesteca cu jumatate din cantitatea de crema. Se topeste ciocolata cu lapte cu 2 linguri de apa calda si se inglobeaza in cealalta jumatate de crema. Se tapeteaza cu folie de aluminiu forma de tort si se pune pe fund un strat de piscoturi inmuiate in esenfa de cafea. Se pune apoi un strat de crema cu ciocolata amaruie, Se continua cu un rand de piscoturi inmuiate si un strat de crema cu ciocolata cu lapte. Se termina cu un rand de piscoturi. Se lasa tortul la rece 3 ore. Se orneaza cu frisca.
Alte retete de dulciuri:

Ciocolata de casa

Placinta cu mere

Prajitura cu visine

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Mancare de varza cu marar

Mancare de cartofi delicioasa cu masline

Mancarea de cartofi cu masline este o mancare de post simpla si foarte delicioasa. Curatam si spalam cartofii. Curatam si...

Parteneri
Gustos.RO

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios
ReteteCulinare.RO

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post