Tortul pufos cu mere este foarte bun si usor de pregatit. Intr-o cratita de 3 litri punem 100 g zahar si caramelizam.
Pentru tortul pufos cu mere, intr-o cratita de 3 litri punem 100 g zahar si caramelizam. Peste zahar punem 50 g unt si o lingura de pesmet, apoi tapetam cratita. Curatam merele cat incap in cratita unul langa altul, scobite la mijloc, iar in scobitura punem cate un miez de nuca sau fructe din dulceata. Dam cratita la cuptor ca sa se coaca merele. intre timp facem un pandispan din 6 oua, o cana de zahar, coaja si zeama de la o lamaie, 3 linguri de ulei, o cana de faina si un praf de copt. Scoatem cratita cu merele coapte si turnam compozitia de pandispan peste mere, dupa care dam iar la cuptor timp de trei sferturi de ora pana la o ora. Dupa ce s-a copt, batem 500 g frisca cu 200 g zahar si 1 plic de vanilie cu care acoperim tortul. Blatul se rastoarna pe un platou cu merele deasupra, iar peste mere punem frisca.
Dupa ce s-a racit, tortul pufos cu mere se orneaza cu frisca si se serveste.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post