Tort pufos cu nuci si portocale

Se bat spuma galbenusurile cu 150 g zahar, cu vanilia, scortisoara, coaja rasa de portocala si sarea. Se incorporeaza treptat si albusurile batute se

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 oua
  • 150 gr zahar
  • 5-6 picaturi esenta de vanilie
  • 1 sfert lingurita scortisoara macinata
  • 130 gr faina
  • 50 gr nuci
  • sare
  • 1 fert lingurita coaja rasa de portocala
  • Pentru crema si decor:
  • 6 foi de gelatina
  • 200 ml vin alb sec
  • 120 gr zahar pudra
  • 800 gr frisca
  • 80-100 ml zeama de portocale
  • 200 ml lichior de portocale
  • 250 gr gem de caise
  • 1 portocala
  • ciocolata amaruie

Mod de preparare

Se bat spuma galbenusurile cu 150 g zahar, cu vanilia, scortisoara, coaja rasa de portocala si sarea. Se incorporeaza treptat si albusurile batute separat spuma tare. Se amesteca usor, cu telul. La sfarsit, se adauga treptat faina cernuta si nucile, amestecand usor. Aceasta compozitie se toarna intr-o forma rotunda, tapetata cu hartie subtire. Se coace in cuptorul incins, la foc moderat, timp de cca 25 de minute. Blatul copt se lasa sa se raceasca in forma. Intre timp se prepara crema. Se pun la fiert 120 gr zahar pudra cu 2 linguri de apa si 3 linguri de vin. Se lasa sa clocoteasca 1 minut, apoi se lasa la racit. Gelatina se pune la inmuiat in restul de vin. Gelatina topita in vin se toarna peste zaharul fiert si racit, apoi se adauga coaja de portocale confiata, taiata cubulete mici, se omogenizeaza bine si se toarna acest amestec, putin cate putin, peste frisca. Se amesteca usor. Blatul racit se taie pe grosime in doua. Se stropesc cele doua felii de blat cu sucul de portocale amestecat cu lichiorul. Intre cele doua felii se pune un strat uniform de gem de caise. Se imbraca tortul in crema cu frisca. Se decoreaza cu ciocolata rasa si cu bastonase subtiri de coaja de portocala confiata.

Se imbraca tortul in crema cu frisca. Se decoreaza cu ciocolata rasa si cu bastonase subtiri de coaja de portocala confiata.

Alte retete de dulciuri:

Tort cu capsuni

Tarta cu caise

Tiramisu

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors