Tort Printesa Maria

Balt 1: Cele 5 galbenusuri cu 10 linguri zahar se freaca bine, apoi se adauga cele 5 linguri de faina, plus praful de copt stins in lamiie. Se coace n

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • blat 1: 5 galbenusuri
  • 10 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 1 praf de copt stins in lamiie
  • blat 2: 6 albusuri
  • 12 linguri zahar
  • 250 gr. nuca
  • 2 linguri faina
  • crema: 6 galbenusuri
  • 6 linguri zahar
  • 250 gr. unt sau margarina
  • 200 gr. zahar
  • un plic zahar vanilat
  • un plic de frisca
  • 250 ml. lapte

Mod de preparare

Balt 1: Cele 5 galbenusuri cu 10 linguri zahar se freaca bine, apoi se adauga cele 5 linguri de faina, plus praful de copt stins in lamiie. Se coace normal intr-o forma unsa.

Blat 2: Cele sase albusuri se bat bine cu 12 linguri zahar, se adauga faina, 2 linguri, si nuca, 250 gr, prajita si taiata. Se coace in aceeasi forma ca si primul blat. Intre timp se face crema, din galbenusuri si 6 linguri zahar, care se freaca bine intr-un vas, cind se ingroasa se pune pe o cratita cu aburi si se amesteca incontinuu citeva minute. Se lasa la racit, apoi se amesteca bine cu 250 gr. unt, 200 gr. zahar, zahar vanilat. Se freaca totul bine pina se obtine o crema spumoasa. Se unge primul balt, apoi al doilea blat si se asaza unul peste celalat. Deasupra se decoreaza cu frisca batuta.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors