Tort pralina este o reteta de desert care poate fi pregatit la orice ocazie aniversare. Pentru a pragati aceasta reteta de tort aveti nevoie de ciocolata, zahar, faina, unt, oua
Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile bine cu un praf de sare. Fierbem zaharul si apa pana devin un sirop. Fierbinte il turnam peste albusuri si mixam continuu. Cand am terminat de turnat tot siropul, adaugam galbenusurile si uleiul. Amestecam faina cu cacaoa si o cernem deasupra. Amestecam cu o lingura pana se omogenizeaza bine toata compozitia. Ungem o tava cu ulei si o tapetam cu faina. Turnam aluatul, apoi il dam la cuptor pana trece testul cu scobitoarea. Se lasa sa se raceasca.
Crema:
Se bat cu telul galbenusurile si praful de sare. Separat fierbem un sirop di apa si zahar. Cand incepe sa se lege, se toarna clocotit in fir subtire peste galbenusuri, mixand energic si continuu. Dupa ce se racoreste se amesteca cu margarina frecata, putin cate putin, apoi adaugam cacaoa si esenta. Amestecam pana se omogenizeaza. Dupa ce tortul s-a racit se taie in doua si se insiropeaza cu zeama de compot.Se adauga crema intre blaturi.
Glazura:topim ciocolata cu untul. Peste tortul racit adaugam glazura si ornam dupa imaginatie.
Se lasa la rece un timp, dupa care se feliaza.
Alte retete recomandate:
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post