Mixati untul cu zaharul pudra pana devine spumos. Adaugati galbenusurile. Adaugati faina si ciocolata topita. Preparati bezeaua de albusuri cu zaharul
Mixati untul cu zaharul pudra pana devine spumos. Adaugati galbenusurile. Adaugati faina si ciocolata topita.
Preparati bezeaua de albusuri cu zaharul si adaugati-o compozitiei.
Puneti compozitia in tava mare de la aragaz si coaceti la 180°C pana la proba scobitorii. Dupa cum am spus eu am preparat reteta intreaga si-am decupat 3 blaturi de 16cm. Mi-au mai ramas 2 dar le voi folosi la torturile urmatoare.
Intre timp am trasat doua cercuri de 16cm pe hartie de copt.
Am topit cioco alba si cu lapte (vreo 50g din fiecare) si-am intins in strat subtire pe suprafata celor doua cercuri.
Blat crocant
Se topeste ciocolata pe baie de aburi cu untul (eu am adaugat si 50g smantana) si se adauga fulgii de ovaz si apoi pralinatul de alune si se dispune in strat subtire deasupra blatului de cioco.
Se pune un cerc in jurul tortuletului si se continua cu prepararea bavarezei.
Bavareza de alune pralinate
Galbenusurile se mixeaza cu zaharul si se adauga laptelui ce l-am fiert in prealabil cu zaharul si se coace in continuare pe foc, dar ATENTIE!!! nu ajungeti la temperatura de fierbere, incet, incet se va face o ciulama subtire.
Luati cratita de pe foc si adaugati alunele pralinate macinate.
Mixati frisca si amestecati-o cu compozitia de oua si praline iar la urma adaugati si gelatina inmuiata in apa rece si apoi incalzita.
Mousse de ciocolata amaruie
Se dizolva laptele praf in apa, se adauga glucosiul (mierea), galbenusurile si se coace pe foc ca o crema normala dar nu trebuie sa ajungeti la temperatura de fierbere.
Cand devine ca o ciulama mai subtire indepartati de pe foc si lasati la racit.
Topiti ciocolata si adaugati-o compozitiei de oua racita.
La sfarsit amestecati cu frisca batuta.
Eu am adaugat si 10g gelatina pt o mai buna tinuta a mousse-ului.
ASAMBLARE TORT
Deci blatul de cioco si blatul crocant suprapuse in inel de aluminiu.
Se pune deasupra o portie de bavareza si imediat deasupra se pune un disc de ciocolata cu lapte, apoi se pune un alt strat de bavareza.Se pune tortul in congelator pt cateva ore.
Eu l-am lasat la frigi peste noapte.
Se scoate tortuletul din inel, se aseaza pe platou si in jurul lui se pune un inel de 20cm diametru.
Se umplu lateralele cu mousse de cioco amaruie pana sus la buza inelului de tort.
Se niveleaza bine deasupra si se pune la congelator pt cateva ore.
Se imbraca cu glazura-oglinda si se decoreaza, dupa puterile proprii.
Pofta buna!
Reteta Tort Palermo a fost propusa de dora_m pe forum culinar.ro
Alte retete de tort cu ciocolata gasiti aici:
Tort de ciocolata cu portocale,
Tort de ciocolata cu cirlionti,
Tort Padurea Neagra
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post